Takács Tibor

Takács Tibor_1Üdvözlöm!

Takács Tibor vagyok 1959. 09. 05 – én a Szűz jegyében és órájában születtem, Budapesten. Egész gyermekkoromat Budapesten töltöttem, itt jártam iskolába. Életem első megrázó élménye, ami nyomott hagyott bennem, édesanyám súlyos betegsége 1970 – ben. Ekkor vetődtek fel bennem először kérdőjelek az élet folyamatairól. Elég nehezen viseltem a tudatot, hogy az ember ki van szolgáltatva a sorsának. 1981 – ben Németországba mentem dolgozni, és itt találkoztam először az asztrológiával, ami mára az éltem része lett. Ennek köszönhetően gondolkodásom teljesen átalakult, és kezdtem észrevenni a világ problémáit. Én ekkor már szinte biztos voltam benne, a világnak valamilyen rendező elv alapján kell működnie. Nem tudtam elfogadni a véletlenek lehetőségét. Kerestem az utat, hogy megértsem, mi mozgatja a világot. Erre tettem fel az életemet. Utána még többször jártam Németországban, itt tanultam az asztrológiát és szereztem képesítést. Ekkor még ennek Magyarországon nem volt elfogadottsága. 1987 – ben kezdtem első vállalkozásomat a vendéglátásban. Szakmailag úgy éreztem, amit lehetett, azt megkaptam, de nem elégített ki. 1993 – ban feleségem betegsége és halála végleg rádöbbentett valamit változtatnom kell. A sors segített. Egyre többen és többen kerestek az asztrológia kapcsán és 1995 – ben megalapítottam a Metamorfózis asztrológiai iskolát.

Napjainkban

Ma az ország különböző pontján, 9 városban tanítok. 1998 – ban megjelent, a „Fejlődés iskolája” című könyvem, melyet további írások követtek. Úgy éreztem az életem egyre jobban kiteljesedik. Barátaimmal, tanítványaimmal megalapítottuk a Chaldaeus asztrológiai alapítványt, melynek célja az emberek szellemi és anyagi összetartozásának tanítása. Megfigyeltem magam körül az emberek egyre inkább magukra maradtak. A régi eszmények összeomlóban vannak, és nem találnak megoldást. Én is folyamatosan kerestem, és ma is keresem milyen lehetőségek vannak. Felismertem, hogy az egyik kulcs a közösség lehet, aki képes az önös érdekeken felül emelkedni. Azonban mindig az volt a véleményem, hogy ennek szellemi alapokon kell állni, amit a beavatások jelezhetnek.

Megismertem a Kelta mondakört, Arthur király és a Szent Grál tanításait. Ennek is köszönhetően, a tanításaim alapja, a szimbólumok rendszere, az analógiák kapcsolata. A régmúltban meg voltak azok a közösségek, akik próbáltak valamilyen formában az emberek segítségéra lenni, és a gyökereket a szellemi összetartozás jelentette. Kötelességemnek éreztem, hogy megértessem az emberekkel az egymásért való felelősség fontosságát. Akár mennyit tanultam is, érzem kevés. Szeretnék minél többet megismerni, megérteni a világból, és egyszer talán segíteni abban, hogy boldogabbak lehessünk.

Mindenkit várok szeretettel az úton, aki a sorsához szeretne közelebb kerülni.

Takács Tibor
Posted in: Szakemberek
Vissza az előző oldalra

Archívum