Kicsit másként

tigrisvasA 2016-os év kristálya: a TIGRISVAS

 

Hozzárendelhető
Csakra
: napfonatcsakra
Nyugati csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy:Majom
Elem: föld ( némi tűz)
Tulajdonság
:
Szín: vöröses barna, sárgásbarna
Mohs-keménység: 6,5-7
Ásványtanilag
: hematit- jáspis- tigrisszem kőzet (trigonális, átalakult)
Előfordulás: Ausztrália
Beszerezhetőség
: könnyű
Sajátosság: A tigrisvas a hematit, a jáspis és atigrisszem kombinációja.
JELLEGZETESSÉGEI:
Javallat
:

Szellemi, vagy spirituális szinten: életerő
Lelki, vagy tudati területen: segít legyőzni a nehézségeket
Mentálisan: könnyed és határozott gyakorlati megoldásokra ösztönöz
Testi, szervi: segít a kimerültségen,a keringési panaszokon és a vashiányon, serkenti a vérképzést és az oxigénszállítást.

GYÓGYHATÁS:Ez a kő egyesíti magába a tigrisszem, a hematit és a jáspis tulajdonságait. Növeli a vitalitást, erősíti az immunrendszert, javítja a szervezet oxigénfelvételét, segíti a vér tisztulását, és serkenti a kiválasztószerveket, ezáltal a szervek működését is. Fokozza a koncentrációt a teljesítőképességet, ezért energiaszegény állapotokban, kimerültség vagy tartós fáradság esetén is használhatjuk. Erősebbé teszi tüdőt és a hörgőket is, ezért azok betegségeivel szemben is hasznos segítség. Eltávolítja a méreganyagokat; gyógyítja a csípőt, az alsó végtagot és a lábat, erősíti az izmokat. Elősegíti a B-vitaminok felszívódását és a természetes szteroidok termelődését.
ALKALMAZÁS: Mindig érintkezzen a bőrrel!

 

FLUORIT a 2015 év egyik vezető kristálya

2015-ben a legerősebben hat az emberre mind közül, vezetteti,támogatja: 

fluorit 1 keretesA fluorit fokozottan védelmező kristály, különösen pszichikai szinten. Segít felismerni (amikor a külső hatások már belülről emésztenek bennünket), valamint kizárni a lelki manipulációt és a nem megfelelő szellemi hatást.

A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban. Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére.

Felszabadultság

Önrendelkezés

Érzelmi stabilitás

Koncentráció

 Gyógyítóknak figyelmébe ajánlva:

A fluorit kristály ereje, támogatja az újraszervezést a sorsúton, ez abban nyilvánul meg, hogy képes felismerni az új elemeket, amelyek már a sorsút jövő tereiben készen állnak a változásra/változtatásra. Így a gyógyulni vágyót támogatják elképzelései szilárdabb alapra helyeződnek. A fluorit gyors pontos,ha a terapeuta felismeri a változtatásra irányuló szintet,erőt, akkor annak függvényében:

PurpleFluorite_keretes

lila fluorit gyógyító kristályok

 

 

a lila fluorit: a legerősebb, védi a pszichét, hullámterei, könnyen feltölti a SZÁNDÉK tartományait az egyénben

 

 

 

fluorti 2keretes

Zöld fluorit gyógyító kristályok

 

 

a zöld fluorit: a rögzöttséget könnyen kioldja, amikor már az egyén belátja a viselkedésmintába beépült merev,ismételt szabályokat.

 

 

Magyarországi lelőhely:

Altáró, és a Gyöngyösoroszi ércbánya mélyszintjei, Gyöngyösoroszi, Mátra, Pákozd

KÉK TOPÁZ: a 2015-ös év másik vezető kristálya

topáz kristálykeretes

topáz gyógyító kristályok

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-ben a legerősebben hat az emberre mind közül, vezetteti,támogatja

 • általános erősítő,
 • aranyér, gyomorfekély, idegek,
 • kötőhártya gyulladás, köszvény,
 • lép, olvasási zavarok,
 • változókor, vérkeringés,

Pszichikai hatások: bosszúságok, depresszió, erõ, féltékenység, indulatok, kimerültség, szenvedélyek

™Igenlő energiarezgések-ez a legerősebb hatása ebben az évben

 • ™Kétség és a bizonytalanság ellen
 • ™Idegerősítő
 • ™Félelem ellen
 • ™Lép erősítő
 • ™Sorsfordulatok
 • ™Sorsfordulatok bölcsessége

Gyógyítóknak figyelmébe ajánlva:

A kék topáz erősíti az egyénben:

Az igen erejét, annak kimondását,felvállalását, sorsmozdító funkcióval bír

Az alázat törvényét, a felelősség törvényét. Érdekesség, hogy az ember fénytesteinek határán túl is képes „áthajolni” így kiterjesztetten hat a bölcsességgel megszerzett, már megtapasztalt pozitív energiák visszairányítására. Így az egyénre hamarabb visszahat, a saját maga „pozitivitása”

megjegyzés: csak, a már bölcsességi szinten eltárolt, pozitív energiák csatolhatók vissza ily módon, azokat, amelyek még nem elsajátítottak ezen a szinten, nem ismeri fel a topáz az egyén sorsútján.

Magyarországi lelőhely:

Zsidó-hegy, kvarcitkőfejtők, Pázmánd, Velencei-hegység és Szabadbattyáni-rög

GRÁNÁT:

A lélek egyik vezető kristálya. A gránát a földfelszíni kőzetlemezek apró szemű járulékos kőzetalkotói, tehát nagy mennyiségben vannak jelen, épp ezért kölcsönösen tartós kapcsolat alakul ki a Föld nevű lélekbolygó és a rajta lélekkel élő ember között, mert szinte rajta járunk ezen a kristályon, ott van mindig a talpunk alatt bizonyos mélységekben, így közvetlen hatásuk képes természetes energiaáramlást is biztosítani a FÖLD bolygó felépítő föld eleme és a lélek között. Az emberek régi idők óta kedvelik és tudják gyógyító hatásait.

Kedvező lélektani hatásai:

A szív erősítése. Lélektani helyzetekben az áramló érzelmek stabilitása. Újító jellegű kristályenergiákkal rendelkezik, felbolygatja a már ürülni vagy cserére váró érzelmek által megkötött/vezérelt nézeteinket.

Gyógyítóknak figyelmébe ajánlva:

Képes a lélek állapotát feltárni, segítséget nyújt a személyes elemzések, terápiák kísérőjeként a lélek személyiségben megnyilvánuló részeit feltárni. Azonosítani tudja a különböző érzelmi hatások alatt lévő lélek viselkedésben megnyilvánuló válaszait(hogy miért teszi/vagy fogja megtenni)

Magyarországi lelőhely:

Börzsöny-hegység, Nagybörzsöny

GRÁNÁT gyógyító kristályok

GRÁNÁT gyógyító kristályok

 


ÓNIXMÁRVÁNY (aragonit-kalcit)

A 6 meridián kristálya(szív,vese,tüdő,lép,máj,epe). Az ónixmárvány „kedveli” az embert. Könnyen harmonikus kapcsolatot alakít ki vele annak viselője, legyen az ékszerbe foglalva vagy marokkőként. Elterjedt és közismert, számos használati és dísztárgy is készül belőle. Hátránya, hogy könnyen „elhasználódik”(kimerül a kristály), érdemes időközönként cserélni, ha személyes gyógyulás/támogatás céljából vesszük, ez igaz a belőle készült használati tárgyakra is, a különbség annyi, hogy ez utóbbiakban, a személyes tereket nem sérti a kristály, régi időkonzervációs hatása.

Kedvező 6 meridiánra vonatkozó hatásai:

szív: kiváló idegesség eredetű dolgokra ,múltbéli eseményterek rögzülésének oldásában, szív félelmek enyhítésére/ellen

vese: minőségben levés nyomatékosítása/segítése,intelligens párság, félelem-szorongás-csalódás, minőségi raktározás elve(csak azt tartom meg magamban,amiben képes vagyok hinni)

tüdő: aggodalom könnyítésére/ellen, folyadék lefelé nyomása, energiakészlet keringetése(chi)

lép: passzivitás,szomorúság,mentális rendszer támogatása, a hazugság emberi természetbeni erejének csökkentése

máj: feldolgozó,lebontásra váró dolgok, folyamatokra

epe: indulat,elfojtottság leküzdésére/ellen

Gyógyítóknak figyelmébe ajánlva:

Az ónixmárvány különösen az első 2-3 hétben, nagyon aktív, hamar kimerül. A meridiánok lefutásának végpontjain (nyíló-záró), rendkívül kihelyezkedő típusú kristály, más fénytest terekbe is rezonál, épp ezért, kezelések után(masszázs,bármilyen típusú gyógyításról is legyen szó) a pácienst fokozott lelki „érzékenység” követheti. Az ónixmárvány követi az alaptengelyeket, így a függőleges és a vízszintes irányban is jól hat az ember szerkezetét tekintve. Hordozója az első 2-3 hétben átformálja, majd kimeríti a kristályt, ajánlott utána egy újat szereznie. Megfelelő bevitelű víz mennyisége ajánlott. Az ónixmárvány kifejezetten erős hatása az oldás, fel(ki)oldódáson keresztül valósul meg.

 

Onix kristály

Onix kristály

labradolit

 

 

 

 

 

 

 

LABRADORIT
A színjátszó labradorit nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó.

Az ezoterikus tudás köve, segíti a beavatást a rejtélyekbe.
Erősíti a tudatot, és az univerzális energiákkal teremt kapcsolatot.

Eltéríti a nemkívánatos energiákat az aurából, és megelőzi az energiaszivárgást.

El tud vinni bennünket egy másik világba vagy más életekbe.

Terápia alatt megakadályozza a negatív energiák kibocsátását.

A labradorit összehangolja a fizikai és az éteri testet, s nyilvánvalóvá teszi a spirituális célokat. Növeli a tudatot, és a spirituális energiákat földeli a fizikai testbe. Ez a kő erősíti a megérzést és az extraszensz képességeket, beleértve a „megfelelő időzítés” művészetét is; a tudattalanból üzeneteket hoz a felszínre, és megkönnyíti a megértésüket.
A labradorit eloszlatja a félelmet, a bizonytalanságérzetet és a korábbi csalódásokat, de beleértve az előző életekben elszenvedetteket is.

Erősíti a hitet önmagunkban, és a bizalmat az Univerzumban. Eltávolítja mások kivetítéseit, különösen azokat a gondolatformákat, amelyek az aurára kapcsolódnak rá.
A labradorit megnyugtatja a túlságosan tevékeny elmét, energiával tölti fel a képzeletet, és új ötleteket szül.

Az elemzést és az ésszerűséget egyensúlyba hozza az ösztönös megérzésekkel. Elmélkedésre és önelemzésre késztet. Az intellektuális gondolkodást az intuitív bölcsességgel egyesíti, eloszlatja az illúziókat, lehatol a dolgok gyökeréig, s megmutatja a gondolatok és a tettek mögött rejtőző valódi szándékot. A múlt elfojtott emlékeit a felszínre hozza.
A labradorit hasznos társ változások idején; erőt és állhatatosságot biztosít. Az átalakulás köve; előkészíti a testet és a lelket az emlékezési folyamatra.

Posted in: Gyógyító kristályok Tagged: , , , , ,
Vissza az előző oldalra

Archívum