Képzések, tréningek

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Integratív coach képzés – Debrecen

első időpont: 2018. március 17. és március 18. 

 

A Provenance art program egy út, amin ha menni fogsz egy ideig, visszakapcsolódhatsz a benned szunnyadó Eredőhöz. A legmélyebb Igazsághoz arról, hogy ki is vagy te valójában. Ha az Önvalóval együtt pulzálsz, kifejeződhet belőled minden ami áldott, és szép. Adj oda mindent, ami önmagadból a legteljesebb módon kiáradhat, adj oda szabadon bármit, amit hoztál magaddal, és önfeledten oda tudsz adni a világnak. Áradj ki. 

Mutasd meg magad …

E program keretén belül segítek neked visszakapcsolódni a saját belső egyensúlyodhoz. Ez a kapcsolódás segít emlékezni arra, aki vagy, ott bent, mélyen. A visszakapcsolódás által létrejöhet a belső béke, aminek csendjében egy teljesen másmilyen jelenléttel tudsz majd ott lenni te is, a klienseidnek.  

Miért jó ez neked? 

Azért, mert ha benned béke van, akkor képessé válhatsz teljesen a kliensedre figyelni. Nem önmagadat éled közben, hanem őt. Nem a saját folyamataidra reagálsz, hanem hagyod hogy ő hasson rád, és arról adsz neki visszajelzést. A kettőtök között megjelenő dinamikákra reflektálsz. Nem gondolkodsz a coaching ülés közben a múlton vagy a jövőn, hanem belehelyezkedsz a jelenbe. Nem próbálod a kliens helyett megoldani az ő problémáját, hanem létrehozod vele azt a bizalmi légkört, amiben ő rá tud nézni a saját kérdéseire, saját dilemmáira. Amikor tudatosan jelen vagy, és éberen éled az itt és mostot, akkor a kliensedet is meg tudod hívni ugyanerre. Ha pedig jelen vagy a kliensed számára, akkor megtetted a legfontosabb lépést ahhoz, hogy egy olyan kapcsolódás bontakozhasson ki kettőtök között, amiben haladni, változni, vagy épp megállni, megérteni valamit, vagy épp megérintődni lehetséges.

Miért jó ez a kliensnek?

Ezt majd ő visszajelzi neked! De pár dologban biztos vagyok. Valódi értő figyelmet kapni, és egy őszinte kísérő mellett megtenni a legkülönfélébb belső lelki utakat – mindannyiunk számára érték, és egyben hiány állapot. A piac telített, virágkorukat élik a segítő folyamatokat kínáló szakemberek. Mégis olyan nehéz hiteles kísérőket találni. Magam is járok szupervízióra, folyamatosan vigyázom, gondozom mind a magánéleti, mind a szakmai személyiségemet. Nehezen találtam számomra ideális kollégát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy miért. Talán mert mi segítők egy ideig kizárólagosan, és picit talán mindenhatóan tekintünk az általunk jónak talált, és kínált módszertanokra. Pedig hát… ezek csak eszközök. Utak. Ha valamit megtanultam a sok éves coach munkám során az az, hogy bármi, ami lehetséges az egyén számára az nem idekintről fakad, és tőlem mint kívülálló személytől a legkevésbé függ. Minden Forrása odabent van. Minden az egyéntől függ. Hiszen az ő élete, ott van ő benne. Mi segítők pedig csak hidak vagyunk. Az eszközeink pedig csak utak. Amiken lehet menni, vagy nem menni.

Valójában, alig pár dolgot tehetünk. Például adhatjuk tiszta jelenlétünket, figyelmünket, és az abból eredő kreatív önkifejeződésünket. Adhatjuk életbölcsességünket, őszinte kommunikációnkat, ítéletmentességünket. És miközben mi magunk jól vagyunk, segíthetünk a kliensnek is visszatérni a középpontjához, belső egyensúlyához, saját erőforrásaihoz. Ha így teszünk, ez talán épp elég lehet a kliensnek, hogy megérthesse a jelenlétünk segítségével önmagát. Vagy meghaladhassa azt amiben van, vagy elérhesse az általa kitűzött célokat. 

Olvass tovább, és nézd meg mit jelent az,
hogy te is Integratív coach lehetsz: http://www.csetenia.hu/coach-kepzes/integrativ-coach-kepzes-filozofiaja/

Szeretettel várlak: 
Csete Nia
Life- és egészség coach
dipl.Szupervizor
Kommunikációs tréner

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Posted in: Képzések Tagged: , , , , , , ,
Vissza az előző oldalra