Elekné Szarvas Anett

Elekné Szarvas Anett_1Üdvözlöm! Elekné Szarvas Anett vagyok.

Pszichólógus hallgatóként már részt vettem számos egyéni és csoportos foglalkozáson, igyekeztem saját élményt szerezni a különböző módszerekből, így mélyítve önismeretemet, tágítva szemléletmódomat. Azóta is folyamatosan tanulok a munka és a család mellett, és az évek során a számomra legszimpatikusabb és leghasznosabb módszereket megtanultam, oktatói okleveleket szereztem. Így a különböző kérdésekkel, problémákkal hozzám forduló embereknek az adott sajátosságoknak megfelelően tudok segíteni. Dolgoztam főiskolai adjunktusként, cégek trénereként, pszichodráma csoport vezetőként, babamasszázs oktatóként és iskolapszichológusként, emellett egyéni tanácsadást és csoportok vezetését végeztem.

A Turmalinban WÉK trénerként csoportokat indítok kolléganőmmel, ahol a stressz kezelését tanulják meg a résztvevők, és a relaxációs technikák alapját.

Aki komolyabban akar foglalkozni a relaxációs technikákkal, annak az autogén tréning csoportot ajánlom.

Kommunikációs tréningeket indítok, hogy a nők-férfiak, szülők -gyerekek, tanárok-diákok ne csak beszéljenek egymással, hanem meg is értsék egymást. Ennek segítségével megoldhatják a konfliktusokat. Az érzi magát jól a világban, aki saját magával jóban van. Ennek eléréséhez egy hosszabb önismereti út vezet, amit én a pszichodráma csoportos módszerével tudok segíteni.

A gyermeket váró és kisgyermeket nevelő szülőknek a szülői mesterség csoporton adunk támogatást, megértést és hasznos információkat.

Aki szülés előtt áll, vagy pár hónapos kisbabája van, a babamasszázs foglakozáson találhat hasznos módszerre. Három gyermekes anyukaként melegen ajánlom!

Természetesen egyéni konzultációra is lehetőség van előzetes bejelentkezés alapján.

Szeretettel várom!

Tel: 30/317-35-71

E-mailszarvas.anett@hdsnet.hu

MASSZÁZS – AZ ÉRINTÉS AJÁNDÉKA

Masszírozzuk gyermekeinket! Az anyák ősi tudása, hogy a szeretet fontos megnyilvánulási formája a gyengéd testi érintés, a simogatás. Az anya – gyermek kötődés kialakulásában az együtt töltött idő mennyiségén, és minőségén kívül nagyon fontos az, hogy egymás ingereire, jeleire hogyan reagál a másik fél, és hogy mondjuk, viselkedésünkkel mutassuk a gyermek iránti feltétlen szeretetünket, elfogadásunkat. Ez utóbbi természetesen nagyon sokszor ölelésben, simogatásban nyilvánul meg. Újszülötteknél ez még természetes, de később egyre kevesebbszer tesszük, a mi társadalmunk szokásai szerint. Külön ágyban, külön szobában altatjuk őket, és sokszor úgy gondoljuk, a sok „bújás” elkényezteti a gyerekeket. Pedig ha fáj valamije, megijedt, vagy bármi egyéb miatt meg kell vigasztalni a gyereket, akkor a nyugtató szavakon kívül leghatékonyabb a szeretetteljes érintés, ringató mozgás, az olyan testi közelség, hogy érezzék egymás illatát. Ez nem elkényezteti a gyereket, hanem szoros kapcsolatot eredményez, biztonságos kötődést. Mindez képezi az érzelmi kiindulópontot a későbbi társas kapcsolatokhoz, barátságokhoz. Az érintés tehát nemcsak kellemes mindkét fél számára, hanem nagy hatással van a gyermek egész további életére is.

Ezeken az ösztönös érintési formákon alapul a babamasszázs, az ősi tapasztalatokkal és a tudományos ismeretekkel kiegészítve, egységet alkotva. A pszichés és kapcsolati pozitívumokon kívül természetesen a fiziológiai előnyei is óriásiak a masszírozásnak: jobb a gyermek közérzete, kiegyensúlyozottabb, gyorsabb a fejlődése, jobban alszik, jótékonyan hat az izmokra, javítja az immunrendszer működését. Megszünteti a hasfájást, optimalizálja az anyagcserét, gyorsabb a súlygyarapodás. Segít a későbbi tanulási nehézségek megelőzésében, serkenti az agyműködést. Nagy segítség a gyermek rendszeres masszírozása nagy érzelmi terhelést jelentő helyzetekben, például kistestvér születésekor, óvodába kerüléskor, kórházi kezelések alkalmával. Magatartászavar, tanulási nehézségek esetén is kiválóan alkalmazható, hiszen a gyermek harmonikus működését segíti.

A valamilyen területen lemaradt, sérült gyermekeknek még fontosabb az érintés, mint általában. A gyermek néha nem tud a szokásos módon reagálni szüleinek, akik ettől összezavarodhatnak, rosszul érezhetik magukat, hogy nem értik egymást. A gyermek masszírozása lehetőséget ad a gyermek és reakcióinak jobb megismerésére – és ezáltal jobban értékelni a gyerek kommunikációs képességeit. Ez a közös tevékenység jó lehetőség a szeretet kifejezésére, kettőjük kapcsolatának mélyítésére. Ebből látható, hogy a masszázs élménye a masszírozást végző anyákra (apákra) is pozitív hatású. A masszírozó szülő megnyugszik, ráhangolódik a gyermekére, így jobban tud reagálni a baba igényeire. Ezek a szülők magabiztosabbak, mert a kapott tapasztalatok alapján elhiszik, hogy ők ismerik legjobban saját gyermeküket.

A masszázs bármilyen életkorban elkezdhető, pár hetes kortól. Nincs felső korhatár, a mozdulatokat, körülményeket az életkornak megfelelően alakítjuk (babamasszázs , fejlődő gyermek masszázsa). A gyermekmasszázst szakképzett oktatatótól lehet elsajátítani –tanfolyam keretében-, ahol minden szülő a saját gyermekét masszírozza az oktató útmutatásai alapján, kiscsoportban, vagy egyéni találkozás keretében. A foglalkozások hetente vannak, és a „szeretetmasszázs” mellett a szülőket érdeklő témákat is megbeszéli a csoport. A jótékony hatások maradéktalan eléréséhez az otthon rendszeresen végzett masszázs szükséges.

A babamasszázs tehát hozzásegít a testi komfortérzethez, a lelki harmóniához és a kapcsolati kiegyensúlyozottsághoz. Ezért masszírozzuk gyermekeinket! És simogassuk őket sokszor!

Elekné Szarvas Anett

nemzetközi babamasszázs oktató, pszichológus, három gyermek édesanyja

Tel: 30/317-35-71

E-mailszarvas.anett@hdsnet.hu

 

Posted in: Szakemberek
Vissza az előző oldalra

Archívum