Interjú prof.dr.Dávid Tamás rákkutatóval

Én az emberközpontú rákkezelést hirdetem

Titkárnő telefonszáma: +36/30/388-4939

Miként lesz a sikeres, elismert ortopéd sebészeti kutatóból rákkutató?
Évtizedekkel ezelőtt, több éves ádáz küzdelem után, a feleségemet a rák elragadta mellőlem. Nem hittem, nem akartam hinni, hogy a betegség fékezésére, vagy miért ne, gyógyítására nincs megoldás. Eldöntöttem magamban: mindent megteszek azért, hogy a rákos betegeket segítsem kutatásaimmal, információimmal, kezelési módszeremmel. A hosszas kutatásokba aztán beleszólt a sors. A csípőficam sebészeti korrekciójára szakosodott kutatóként, melynek során 1986-ban egy világszabadalom a nevemhez is fűződik, Sao Pauloban egy indián kisfiút műtöttünk. Az ingyen elvégzett operációt a nagyapa a törzse által évszázadok óta használt, különleges gyógynövények ajándékozásával hálálta meg. Ez az öreg pedig nem volt más, mint a yanomami indiánok sámánja, az akkor 95 éves, de legfeljebb ötvennek kinéző Katunka. A dél-amerikai yanomami törzs tagjairól tudni kell, hogy az idő során apáról fiúra örökítették az összetételt és naponta fogyasztották ezt a különböző őserdei növényekből, kérgekből és levelekből készült teakeveréket, és mindaddig titokban tartották a fehér emberek előtt. Talán mondanom sem kell, hogy a lenyűgöző fitoterápiás tudással rendelkező indiánok között ismeretlen volt a rák vagy egyéb degeneratív betegségek fogalma. Annyira egészségesek és hihetetlenül hosszú életűek, voltak, hogy az további kutatásra ösztönözött.

Magyarán azt jelenti, hogy kis csapatával elindult az őserdőbe az indiánok életmódját tanulmányozni és a sámáni gyógynövényeket kutatni?
dr. Dávid TamásPontosan. Az első expedíciót még saját költségemen indítottam, ám amint megjelentek a részeredmények, mellém állt az osztrák kormány, néhány bank és karitatív világszervezet. Az őserdők mocsaraiban talált, a szervezet méregtelenítését és az immunrendszer erősítését segítő növényekről kiderítettük, hogy daganatellenes hatással is rendelkeznek. A legjobb bioaktív összetételért Dél-Amerikán kívül bejártuk Japán, Kína, Thaiföld, Vietnam és Afrika dzsungeljeit, ami azonban nem bizonyult egy kockázatmentes feladatnak. Egyik dél-amerikai utam során, az őserdőben elkaptam a Dengue lázat és a szintén trópusi betegségként számon tartott Leishmanniózist. Ahhoz képest, hogy az expedíciókban részt vevő több mint harminc társam közül nyolcan belehaltak a moszkitók által terjesztett kórban, én rendkívül szerencsésnek mondhatom magam. De a végtagjaimon maradt súlyos sebek a mai napig is gyötörnek. Egy dolog biztos: azt, hogy mégis életben vagyok, csakis az indiánoknak és az általuk kevert teáknak köszönhetem. Felépülésem után, párhuzamosan folytattam az őserdei és laboratóriumi kutatásokat. A tea gyógyhatásait nemzetközi kutatóintézetekben is vizsgálták, és megállapították, hogy tüdő-, mell-, gyomor-, vastagbél-, bőr-, prosztata, petefészek-, hólyagrák, neuro-blastoma (agydaganat ) ill. lymphoma non Hodgkin és későbbi áttétei ellen is specifikusan hat. Hasznos az áttétek esetében valamint a gyermek- és serdülőkori leukémia kezelésében, sőt az Antall József néhai miniszterelnökünk halálát okozó hatékonyan bevethető. Időközben az is kiderült, hogy számtalan más, az immunrendszer működésével össze-függő krónikus betegség gyógyításában is alkalmazható. Ugyanakkor a kemoterápiás kezelés ráksejtölő hatását is megsokszorozza, valamint jelentősen csökkenti a súlyos káros mellékhatásokat. A teát Ausztriában jegyeztettük be táplálék- kiegészítőként, de Magyarországon és immár Erdélyben itthon is elérhető.

Nem csak a teája, hanem elméletei is megosztják a magyar orvosi társadalmat. Előadásaiból, tanulmányaiból tudjuk, hogy számos onkológussal ellentétben, ön a vak kemoterápia egyik legvehemen-sebb ellenzője. Az, hogy üzletileg a kemoterápiában több tízezer százalékos haszon van, gondolom, sok mindent elárul róla. Nem akarok nagyot mondani, de a kemoterápia a világ legjobb bizniszének számít a fegyver-, olaj- és kábítószer-kereskedelem előtt. A gyógyszermaffiának viszont az a célja, hogy mindent tönkretegyen, ami mellékhatások nélkül, hosszabb időtartamot biztosítanának a rákbetegnek. A gyógyszermaffia pedig könnyűszerrel kézben tartja az orvosokat, a kórházakat. Az emberek viszont kezdenek ébredezni, amiben az olyan statisztikák napvilágra kerülése is segítenek, melyekből megtudhatjuk például, hogy a korai rákos diagnózis esetében a sebészet az esetek 28 százalékát képes kigyógyítani, a sugaras kezelés 12-öt, míg a kemoterápia mindössze 6 százalékát. Ezt nem én mondom, hanem nálam sokkal okosabbak, mint például dr. De Vita vagy dr. Ulrich Abel, a rákkutatás úttörői. Sőt lehetne tovább is ragozni: áttétek esetében a kemoterápia a betegek 2 százalékában bizonyul hatásosnak. Nos az már köztudott, hogy a páciensek csaknem 80 százaléka már előrehaladott áttétes állapotban kerül a szakorvoshoz. Elképesztő, de igaz: angol klinikai tanulmány szerint a vizsgált mellrákban szenvedő nők 27 százaléka nem a rákba, hanem a kemoterápia mellékhatásaiba halt bele! Vagy más: kemoterápiával kezelt asszonyok 25-82%-a kemo-agy-ban (homloklebeny súlyos károsodása) szenved!

Gondolom nem ugyanez a véleménye a célzott kemoterápiáról.
Nem. De, ha figyelembe vesszük, hogy azt a világ mindössze néhány országában alkalmazzák, akkor nincs is miért külön kitérjek erre. Pedig a jövő gyógymódszere éppen a célzott klinikai kezelés, sebészet, kemo-, sugár-, hormon-, génterápia és az integratív biológiai eljárások együttese, a szinergetikus, egyénre szabott alkalmazása lenne. Ez azonban ma még csak egy vízió. Összességében a kemoterápia viszont nem több egy gyógyszeres kísérletnél, melynek során az orvos csak remélni tudja, hogy mindössze a beteg sejtek pusztulnak el. Másrészt sok orvos figyelmen kívül hagyja, hogy a daganat csak a betegség tünete, nem maga az oka. A rák elleni háború megnyeréséhez nem elég egy csatában diadalmaskodni.

Ezek szerint akár a háború is megnyerhető?
Ezzel kissé óvatosabban bánnék, hiszen a rák ellen nem létezik csodaszer. legalább is nem tudunk róla. Azonban, ha a beteg hajlandó egy másfajta táplálkozásra áttérni és készen áll életmódot változtatni, akár ki is gyógyulhat. Ha tíz onkológust kérdezünk arról, hogy mi is a rák, tízféleképpen válaszolnak. Nem véletlenül, hiszen a rák keletkezéséről az évtizedek során huszonhárom elmélet született. Én a gyógyszermaffia által üldözött dr. Tullio Simoncini teóriáját is vallom, miszerint egyes ráktipusok az egy gomba, mégpedig a Candida albicans burjánzása. A rák a test élek szellem egyensúlyának a zavara, a szabadgyökök túlsúlya az antioxidánsokkal szemben. Akárcsak a többi idült, degeneratív betegség, a rák is az oxigén, a koenzim Q10 enzim, az antioxidánsok, a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek és a sejtenergia hiánya miatt keletkezik.

Tehát megelőzhető.
De csakis a dohányzás kiiktatásával, a tömény alkoholfogyasztás visszaszorításával és a táplálkozással és életmóddal kapcsolatos radikális szemléletváltással. Nem mondok újdonságot azzal, hogy a helyes táplálkozással, azaz a sok zöldség és gyümölcs, kevés hús, só, cukor fogyasztásával, az állati zsírok teljes kiiktatásával a betegség kialakulásának esélyei csaknem 60-70 százalékkal csökkennek. A rák, amely soha nem egyből, hanem 10-15 év alatt fejlődik ki, egy vészfék próbál lenni. Arra int, hogy ember, állj meg, ahogyan eddig éltél, nem jó, az a halálodhoz vezet!
A napjainkban dúló vaj kontra margarin harcból, a kettő közül melyik fér egy egészséges étrendbe?
Egyik sem; a vaj rossz, a margarin még rosszabb.

Vitaminok?
Életfontosságúak! Csakis a természetesek, a szintetikusak kizárva. Egyébként én a megadózis C-vitamin híve vagyok, melynek áldásos hatása van. Mivel senkivel nem lehet megetetni napi öt-hat kiló citromot vagy narancsot, amondója vagyok, hogy természetes gyógyszer formájában vegye magához a C vitamint. Egészséges ember esetében ez napi 1000 és 3000 milligramm közötti adagot jelent tabletta formában , míg a súlyos rákos betegnél ehhez még hetente háromszori 15 és 65 ezer milligramm közöttit, intravénásan.

Ezek szerint a CoD™ néven, táplálék-kiegészítőként Ausztriában és világszerte is bejegyzett teakeverék egyedül is de mint a CoD™ Protokoll szerves része is funkcionál?
A teakeverék fogyasztása a radikális étrend- és életmódváltással együtt a leghatásosabb. Nagyon sokat számít például, ha egy szerető társ, harmóniában élő család vesz körül. Ha meg otthon egy állandóan kötekedő férjjel vagy feleséggel, a munkahelyen egy rosszindulatú főnökkel, áskálódó kollégákkal áldott meg a sors, és e miatt állandó stresszben élsz, a betegség előrehaladási üteme is felgyorsul. Amíg nem változtatsz munkahelyet vagy akár családi állapotot, jobbulásra sem számíthatsz.

Mitől jobb ez a módszer az onkológusok által alkalmazott klasszikus gyógymódnál?
Több ezer olyan páciens kapta a teakeveréket és követte pontosan a CoD™ rendszert, akiknek a szakorvosok véleménye szerint néhány hetük volt hátra. Magyarán: a kórházak hazaküldték őket meghalni. Nos, ezeknek a betegeknek java része, a teának és a javasolt élet- és táplálkozási módnak köszönhetően a mai napig is él. Itt, Erdélyben is 5 hónap harc után egy utolsó stádiumos liposzarkómás beteg is ma már köszöni szépen, tünetmentes, jól érzi magát. A javulást első sorban a méregtelenítés, a belső miliő lúgosítása, az immunrendszer erősítése és a sejtanyagcserét irányító Q10-es enzim, az antioxidánsok, szelén és vas vérben történő koncentrációjának emelkedése és a génkárosító szabad gyökök radikális csökkenése okozza. A CoD™ tea az első kísérletek során nyolc haldokló betegnél 95%-ban erősítette meg az immunrendszert, állította meg a daganatos sejtosztódást, majd a tumor szétesését eredményezte. Persze, amint ön is említette, 2008-ban 654 orvos keresett fel rákbetegségével holisztikus biológiai rákterápiánkat kérve. De mégis Magyarországon a pharma-mafiához csatlakozott kórházi orvosok többsége nem meri elismerni munkásságomat. Ám az, hogy 16 év alatt közel tízezer magyarnak is segítettem a gyógyulásban, mindennél többet ér. Nem akarok nagy szavakat használni, de a gyógyszermaffia által irányított pénzközpontú kezeléssel szemben, kutatócsoportom és én az emberközpontú rákkezelést hirdetem.

Posted in: Interjúk Tagged: , , ,
Vissza az előző oldalra

Archívum